Een gast getuigt

 

Als alleenstaande is het niet evident, wanneer je een zware operatie moet ondergaan, om na de ingreep in te staan voor je eigen verzorging en welzijn.  Ik had vooral vragen over die onzekerheid van hoe ik mij ging voelen na mijn operatie (zelfredzaamheid, verzorging, pijn ...). 
 
Daarom besloot ik dan ook een beroep te doen op jullie hulp.  Voor mij was dit de eerste keer dat ik dit deed, ik had nog nooit van een "Zorghuis" gehoord.  Via de sociaal assistente van mijn werk en de CM ben ik van jullie bestaan op de hoogte gebracht.  Ik wil er ook de nadruk op leggen dat het UZ Jette, waar ik geopereerd ben, ook niet op de hoogte is van jullie Zorghuis. De sociaal verpleegkundige van het UZ Jette was erg geïnteresseerd en vroeg mij zelfs om mijn bevindingen door te geven.  Tot mijn verwondering wist zij niet van jullie bestaan af. Misschien kunnen jullie hieraan verhelpen door rechtstreeks aan de klinieken informatie te verstrekken.  Communicatie is heel belangrijk.
 
Mijn verblijf van een week is bij jullie heel goed verlopen.  Iedere 4u is er een andere vrijwilliger.  Er is een heel aangename, huiselijke sfeer.  Er is ook een vrolijke drukte.  De vrijwilligers hebben altijd een luisterend oor, wat heel belangrijk is voor alleenstaande mensen.  Ik heb heel aangename gesprekken gehad met deze vrijwilligers.  Ik werd er "in de watten gelegd", 's morgens een lekker ontbijt, 's middags verse soep, warme maaltijd en een dessert, 's avonds boterhammen met een overvloed aan broodbeleg of pannenkoeken. Deze mensen staan steeds voor je klaar.
 
Spijtig genoeg kon ik geen gebruik maken van de terrassen en de gezonde zeelucht opsnuiven, hiervoor was het te koud.  Het Zorghuis ligt in een rustige omgeving.  In de zomer moet het heerlijk vertoeven zijn om in alle rust te bekomen van alle emoties die je doorstaan hebt.
 
Het Zorghuis is een echte aanrader voor mensen die alleen zijn.  Hartelijk dank aan alle vrijwilligers die ik die week ontmoet heb.  Ik bewonder jullie inzet om een volslagen onbekend iemand toch een huiselijk gevoel te geven!

 
Machteld


   

WWW.ZORGHUISOOSTENDE.BE